Songwriter Jerry Ragovoy (80) overleden

Time Is On My Side

De Amerikaanse songwriter Jerry Ragovoy is op 80-jarige leeftijd overleden. Het bekendste nummer dat Ragovoy schreef is Time Is On My Side. De Rolling Stones scoorden een wereldhit met dat nummer.

Jerry Ragovoy schreef Time Is On My Side in 1963 onder het pseudoniem Norman Meade. Het nummer werd eerst opgenomen door de jazz-trombonist Kai Winding. Een jaar later werd het nummer gecovered door soulzangeres Irma Thomas en door de Rolling Stones. Vooral door deze laatste band werd het nummer wereldberoemd.

Ragovoy schreef meer nummers die een grote hit werden.

- advertentie -In 1967 schreef hij samen met Bert Berns bijvoorbeeld Piece of My Heart, een nummer waarmee de Amerikaanse zangeres Janis Joplin (1943-1970) met haar Big Brother and the Holding Company een grote hit scoorde.

Verder schreef Ragovoy onder meer de muziek voor Pata pata van de Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba.

Time is on my side – Kai Winding

Foto: British LibraryDe British Library is een inzamelingsactie begonnen…
Preah Vihear TempelHet Internationaal Gerechtshof van de VN heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: