Speciaal Google-logo voor John James Audubon

Google-logo voor Audubon

De startpagina van Google staat dinsdag wereldwijd in het teken van John James Audubon, een Frans-Amerikaanse schrijver die in de negentiende eeuw wereldberoemd werd met zijn boek Birds of America.

De Amerikaanse schrijver en natuuronderzoeker John James Audubon (1785-1851) maakte begin negentiende eeuw een reis door Amerika en schilderde- advertentie -

Afbeelding uit ‘Birds of America’ – Foto: Sotheby’s

toen veel vogels, vaak op ware grootte.
Terug in Londen besloot hij er een boek van te maken. In dat beroemde boek zijn 435 platen en 1065 vogels te bewonderen. Audubon, die naar verluidt twaalf jaar aan het boek werkte, wordt gezien als een van de meest belangrijke en invloedrijkste onderzoekers van zijn tijd. Charles Darwin citeerde hem drie keer in zijn beroemde werk The Origin of Species.

Audubon’s zeldzame boek Birds of America is vandaag de dag nog wereldberoemd. En zeldzaam. December vorig jaar werd voor een exemplaar van het boek meer dan 8,5 miljoen euro betaald. Wereldwijd zijn er iets meer dan honderd exemplaren van het boek bekend en daarvan zijn er 108 eigendom van musea en universiteiten. Slechts elf exemplaren zijn in particulier bezit. Het oudste museum van Nederland, het Teylers Museum, is ook in bezit van een compleet exemplaar.

Het bekende logo van Google wordt op speciale dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, speciale Google-logo’s. Ter gelegenheid van de 226e geboortedag van John James Audubon is het traditionele logo vervangen door afbeeldingen van vogels.

Landschap met vogels en dodo - Savery, 1628In het…
bruegel-heksen-gr
Pieter van der Heyden naar Pieter Bruegel, Sint Jacob…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: