Spullen familie Anne Frank naar museum Frankfurt

Joods Museum Frankfurt

Joods Museum Frankfurt

Vanaf komend najaar worden in het Joods Museum in Frankfurt stukken uit de nalatenschap van de familie van Anne Frank tentoongesteld. Dat meldt de Telegraaf.


Het gaat om ongeveer duizend voorwerpen, waaronder schilderijen, meubels, brieven en memorabilia. De spullen zijn afkomstig van het Anne Frank Fonds in Basel en worden in permanent bruikleen gegeven. Anne Frank werd in Frankfurt geboren.

In het museum wordt een speciaal onderdeel gebouwd dat gewijd zal zijn aan de familie van Anne Frank.

Anne Frank Stichting

Een deel van de stukken die in het Duitse museum tentoongesteld zullen worden waren eerder in langdurig bruikleen aan de Anne Frank Stichting in Amsterdam gegeven. Na een lange juridische strijd bepaalde de rechtbank in Amsterdam afgelopen zomer echter dat de Nederlandse stichting deze spullen uit de nalatenschap van Otto Frank terug moest geven aan het in Zwitserland gevestigde Anne Frank Fonds. Dat fonds wil de spullen dus in Frankfurt tentoonstellen.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Een van de verzetsgedichten - Afb: Artis
Een van de verzetsgedichten - Afb: ArtisEen bijzondere…
Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) Bij het Zeeuwse Breskens…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: