Terugkijken: Opening Rijksmuseum

Terugkijken: Opening Rijksmuseum

Zaterdag werd het Rijksmuseum na een grote renovatie eindelijk heropend door koningin Beatrix. De AVRO en de NOS stonden hier met een speciale uitzending uitgebreid bij stil.

Er werd onder meer verslag gedaan van het openingsprogramma en de officiële opening zelf, een van de laatste publieke optredens van koningin Beatrix. Maar er werd uiteraard ook een bezoek gebracht aan het museum. Samen met museumdirecteur Wim Pijbes werden bijvoorbeeld enkele bijzondere objecten besproken, maar ook de ‘gewone bezoekers’ kwamen aan het woord. Wat vinden zij van het vernieuwde museum?

Het Rijksmuseum was zaterdag tot middernacht gratis te bezoeken. Om zoveel mogelijk publiek de kans te geven het museum te bezoeken, was er een speciale rondleiding langs de hoogtepunten.

- advertentie -

Bekijk het openingsprogramma van de NOS en de AVRO:

Get Microsoft Silverlight

Gerelateerde boeken:

Heropening van het Rijksmuseum - Foto: Erik Smits
Foto: Rijksmuseum / Erik Smits Het vernieuwde Rijksmuseum is…
sma-11-1
Stedelijk Museum AlkmaarStedelijk Museum Alkmaar werkt aan de toekomst.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: