VPRO en NTR maken serie over de Gouden Eeuw

Televisieserie: de Gouden Eeuw

De NTR en de VPRO werken momenteel aan een dertiendelige televisieserie over de Gouden Eeuw, de meest welvarende periode die Nederland ooit heeft gekend.

De twee omroepen maakten eerder al geschiedenisseries over de Tweede Wereldoorlog (2009) en de slavernij (2011). In de nieuwe serie, die gepresenteerd wordt door Hans Goedkoop, wordt de zeventiende eeuw dus onder de loep genomen.


De makers zeggen in de serie een link te willen leggen tussen het heden en de Gouden Eeuw.

- advertentie -

Naast grote economische en culturele voorspoed, kende de Nederlandse samenleving in de zeventiende eeuw ook een sterke dynamiek ten koste van het oude vertrouwde. In dertien afleveringen van veertig minuten komen thema’s als globalisering, verstedelijking, immigratie, financiële crises, beurs en mediahypes voorbi
j.

In de serie komen onder meer schrijver Tom Lanoye, premier Mark Rutte, landschapsarchitect Adriaan Geuze en historicus Geert Mak aan het woord. De eerste aflevering staat gepland voor dinsdag 11 december.

Welkom in de Gouden Eeuw

Voor jongeren produceert de NTR daarnaast de achtdelige serie ‘Welkom in de Gouden Eeuw’. In afleveringen van 25 minuten wordt steeds een bepaald facet van de zeventiende eeuw belicht. Van VOC tot rampjaar en van Rembrandt tot Piet Hein. De afleveringen worden gespeeld door cabaretiers als Alex Klaasen, Plien van Bennekom, Martine Sandifort, Marcel Musters, Ellen Pieters en Hans Kesting. Deze serie is vanaf zondag 9 december te zien bij Z@pp.

Strip: 'Brabant, daar brandt nog licht'In het Brabants Historisch…
Dagboek van Che Guevara - Bron: www.chebolivia.org Een kopie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: