Dark
Light

2000 jaar oud zwaard gevonden in Jeruzalem

Auteur:
1 minuut leestijd

De steen met de afbeelding van de kandelaar – Foto’s: IAA
Archeologen hebben bij opgravingen in Jeruzalem een tweeduizend jaar oud ijzeren Romeins zwaard gevonden. De Israëlische oudheidkundige dienst (IAA) heeft dat bekendgemaakt.

De vondst werd bekendgemaakt aan de vooravond van Tisja Beav, de dag waarop in Israël de vernietiging van zowel de eerste als de tweede tempel wordt herdacht. In de buurt van het zwaard werd ook nog een steen gevonden waarin een afbeelding van een kandelaar is gegraveerd.

De twee objecten werden gevonden tijdens archeologisch onderzoek in een oud ondergronds afvoerkanaal dat tijdens de vernietiging van de tweede tempel (70 na Chr.) door inwoners van Jeruzalem als schuilplaats werd gebruikt.

In het afvoerkanaal vonden de archeologen ook een deel van een leren schede. Een bijzondere vondst omdat leer vrij snel vergaat.

Het zwaard is zestig centimeter lang en was volgens de IAA ooit waarschijnlijk het bezit van een infanterist van een Romeins garnizoen dat destijds in Jeruzalem gevestigd was.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×