Amsterdam EXPO en Scheepvaartmuseum werken samen in Titanic-tentoonstelling

Ramp met de Titanic
Ramp met de Titanic
Amsterdam EXPO gaat voor de komende tentoonstelling over de ramp met de Titanic samenwerken met het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dat is donderdag bekendgemaakt.


De internationale tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition is vanaf half november bij Amsterdam EXPO te zien. In de expositie staan authentieke artefacten, die bij diverse expedities uit het wrak in de diepe wateren van de Noordelijke IJszee werden geborgen, centraal.

Momenteel werkt het Scheepvaartmuseum aan een presentatie die onderdeel gaat uitmaken van de tentoonstelling. Onder meer de scheepsbouw in Amsterdam en het transport in Nederland aan het begin van de twintigste eeuw worden behandeld. Ook het verhaal van de drie Nederlandse opvarenden aan boord van de Titanic wordt in de expositie belicht. Op het gebied van communicatie- en marketingactiviteiten gaan de tentoonstellingslocatie en het museum eveneens samen optrekken.

De Titanic was in 1912 het grootste passagiersschip ter wereld. Een technisch wonder dat door de media en de rederij werd bestempeld als onzinkbaar. Toch zonk de Titanic tijdens haar eerste reis van Southampton naar New York. In de nacht van 14 op 15 april 1912 kwam het schip in botsing met een ijsschots. Drie uur later zonk de Titanic. Van de 2201 passagiers kwamen er 1517 om het leven.

- advertentie -

Archiefstukken:

Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister