Dark
Light

Archeologische schat gevonden in oude haven Caesarea

Auteur:
1 minuut leestijd

Twee duikers hebben in de oude haven van Caesarea een bijzondere schat gevonden. Tijdens een expeditie stuitten ze op de lading van een koopvaardijschip dat ongeveer 1600 jaar geleden zonk. Naast duizenden munten bevat de archeologische schat ook bronzen lampen en beelden. Dat meldt de Israëlische oudheidkundige dienst.

Inmiddels hebben ook duikers van de oudheidkundige dienst ter plekke onderzoek gedaan. Veel van de objecten zijn gemaakt van brons. Zo is er bijvoorbeeld een bronzen lamp gevonden met daarop een afbeelding van de zonnegod Sol. Andere bijzondere objecten zijn een lamp in de vorm van het hoofd van een Afrikaanse slaaf en een beeld van de godin Luna. Er zijn ook fragmenten ontdekt van drie levensgrote bronzen beelden, waaronder die van dieren.

Doordat de objecten lang onder het zand hebben gelegen, verkeren ze nog in vrij goede staat. Op de zeebodem zijn ook resten van het schip zelf aangetroffen. Ongeveer een jaar geleden werd in deze omgeving al een schat gevonden met 2000 gouden munten.

Meer berichten uit de rubriek archeologie

×