Dark
Light

Bevrijdingstas naar Tassenmuseum Hendrikje

Auteur:
1 minuut leestijd

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam is sinds kort eigenaar van een zogenaamde ‘Bevrijdingstas’.

Deze tas is in 2009 gemaakt voor de vlaggenparade in Nijmegen voor de viering van de 65ste Bevrijdingsdag van Nijmegen. Met de tas werd een ode gebracht aan de US 82nd Airborne Division, de bevrijders van Nijmegen in september 1944.

Op de tas zijn onder meer achtenveertig rozen te zien. Die staan voor de 48 sterren die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog op de vlag van de Verenigde Staten stonden. De parachutisten van het 82nd Airborne Divison droegen op hun schouder destijds een afneembare badge met daarop hun vlag.

Tassenmuseum Hendrikje kreeg de tas onlangs van het tassenontwerpersduo Edwin Marck en Moon Geerlings (Marck & Mo) kado. De tas heeft als titel 48 star bag en is in de vaste collectie van het museum opgenomen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×