Dark
Light

Canadese haalt master in The Beatles

Auteur:
1 minuut leestijd

Een vrouw uit Canada mag zich als eerste mens ooit ‘master in The Beatles’ noemen. Ze behaalde haar master deze week aan de Liverpool Hope University.

Mary-Lu Zahalan-Kennedy behoorde in maart 2009 tot de eerste studenten die de Beatles-opleiding gingen volgen. Aan de masteropleiding getiteld The Beatles, Popular Music and Society namen in totaal twaalf studenten deel. Mary-Lu Zahalan-Kennedy is de eerste die slaagde. Het is niet voor het eerst dat de Canadese de kranten haalt. Eerder was ze al eens finalist in een Miss Canada-verkiezing.

Zahalan-Kennedy was al professor moderne muziek in Ontario. Volgens de onderzoekster zijn The Beatles wel degelijk een serieus onderwerp voor academisch onderzoek. Tijdens de studie werd ook onderzocht welk politiek en sociaal klimaat er in de tijd van The Beatles heerste en welke culturele er allemaal voor zorgden dat de band zo groot kon worden. In de lessen aan de universiteit in Liverpool werden verder onder meer studiogeluid en composities van The Beatles bestudeerd. Ook de invloed van de stad Liverpool op The Beatles werd onderzocht.

Ook interessant: The Beatles in Hamburg
Boek: The Beatles – De biografie

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×