Dark
Light

Duizenden jaren oude pijlpunt gevonden in Groningen

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Gemeente Groningen
Bij archeologische opgravingen aan de Grote Markt in Groningen is een pijlpunt van duizenden jaren oud gevonden. De gemeente Groningen heeft dat bekendgemaakt.

De pijlpunt is gemaakt van vuursteen en dateert uit het laatste deel van de late steentijd of het eerste stukje van de bronstijd. Dit houdt in dat de pijlpunt ongeveer 3600 jaar oud is. Uit deze periode zijn verder geen sporen van bewoning gevonden, zoals paalkuilen en sloten. Behalve de pijlpunt werd er bij het archeologisch onderzoek ook een grote duizend jaar oude waterpunt gevonden. De waterput is gemaakt van een holle eik en meer dan manshoog.

De eik wordt in de loop van de komende week uit de grond gehaald. Het is de bedoeling om de waterput, die uit twee delen bestaat, geheel te bergen en na documentatie in zijn geheel te laten conserveren.

Overzicht van Boeken over archeologie en archeologische opgravingen

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×