Dark
Light

‘Vies boekje’ populair bij geschiedenisdocenten

Auteur:
1 minuut leestijd
Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw - Annemieke Houben
Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw - Annemieke Houben

Het boek Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw van Annemieke Houben is de winnaar van de Kleio publieksprijs. Dat is afgelopen week bekendgemaakt tijdens een congres van de Vereniging van docenten geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN).

De prijs is dit jaar in het leven geroepen en is bedoeld voor Nederlandstalige boeken die het best bruikbaar zijn tijdens de geschiedenisles. Aan de prijs is een sculptuur en een geldbedrag van 250 euro verbonden. Docenten konden de afgelopen tijd stemmen op een aantal genomineerde geschiedenisboeken. Vieze liedjes werd uiteindelijk verkozen tot het meest bruikbare geschiedenisboek van het afgelopen jaar.

Erotische cultuur

Het boek bevat een verzameling vieze liedjes uit de zeventiende en achttiende eeuw. Hoewel er al langere tijd veel aandacht is voor de cultuur en economie in de Lage Landen in deze periode, bleef de erotische cultuur onderbelicht. Annemieke Houben bracht daar met haar boek verandering in.

Fragmenten uit het boek: “Ik deed haar zin, en draafde stijf dat tuintje in.”
Informatie over het boek: Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.789 actieve abonnees)

"Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'."

Steun ons ook

×