Herdenkingsmunt voor honderdjarig Vredespaleis

Herdenkingsmunt voor honderdjarig Vredespaleis
Herdenkingsmunt voor honderdjarig Vredespaleis
Het Vredespaleis in Den Haag bestaat honderd jaar. Naar aanleiding van dat feit wordt volgende week een speciale herdenkingsmunt geslagen. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft dat maandag bekendgemaakt.


Het Vredespaleis werd tussen 1907 en 1913 gebouwd, met financiële steun van de Amerikaanse filantroop Andrew Carnegie. Het door Louis Marie Cordonnier ontworpen gebouw is onder meer de zetel van het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en de Carnegie Stichting.

Op de herdenkingsmunt is een grote afbeelding van het Vredespaleis te vinden en een portret van koning Willem-Alexander. De eerste munt wordt maandag geslagen in bijzijn van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

Dan wordt gelijk het startschot gegeven voor een maand van festiviteiten rond het honderdjarig bestaan van het paleis. Er verschijnt onder meer een gedenkboek en op 21 september is er een concert naar aanleiding van de VN Dag van de Vrede. Daarnaast hebben jongeren in Den Haag een zogenaamde vredesmusical ingestudeerd.

- advertentie -

Lees ook: De geschiedenis van het Vredespaleis

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: