Dark
Light

Herdenkingsmunt voor honderdjarig Vredespaleis

Auteur:
1 minuut leestijd

Herdenkingsmunt voor honderdjarig Vredespaleis
Herdenkingsmunt voor honderdjarig Vredespaleis
Het Vredespaleis in Den Haag bestaat honderd jaar. Naar aanleiding van dat feit wordt volgende week een speciale herdenkingsmunt geslagen. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft dat maandag bekendgemaakt.

Het Vredespaleis werd tussen 1907 en 1913 gebouwd, met financiële steun van de Amerikaanse filantroop Andrew Carnegie. Het door Louis Marie Cordonnier ontworpen gebouw is onder meer de zetel van het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en de Carnegie Stichting.

Op de herdenkingsmunt is een grote afbeelding van het Vredespaleis te vinden en een portret van koning Willem-Alexander. De eerste munt wordt maandag geslagen in bijzijn van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

Dan wordt gelijk het startschot gegeven voor een maand van festiviteiten rond het honderdjarig bestaan van het paleis. Er verschijnt onder meer een gedenkboek en op 21 september is er een concert naar aanleiding van de VN Dag van de Vrede. Daarnaast hebben jongeren in Den Haag een zogenaamde vredesmusical ingestudeerd.

Lees ook: De geschiedenis van het Vredespaleis

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×