Dark
Light

‘Het verhaal van Vlaanderen’ ook in Nederland te zien

Auteur:
1 minuut leestijd
Still uit de vierde aflevering van 'Het verhaal van Vlaanderen', over de Guldensporenslag
Still uit de vierde aflevering van 'Het verhaal van Vlaanderen', over de Guldensporenslag (NTR)

Enige tijd geleden werd de televisieserie Het Verhaal van Nederland op televisie uitgezonden. Acteur Daan Schuurmans nam de kijker hierin mee op reis langs ruim tweeduizend jaar geschiedenis. In Vlaanderen loopt momenteel een gelijksoortige serie, gepresenteerd door Tom Waes. Binnenkort wordt deze tiendelige documentaireserie ook op de Nederlandse televisie uitgezonden.

In de documentairereeks zoekt Tom Waes in tien afleveringen uit wat zich in Vlaanderen heeft afgespeeld, van de aankomst van de eerste homo sapiens tot de dag van vandaag. De presentator, vooral bekend van zijn reisprogramma’s, gaat in Het verhaal van Vlaanderen in gesprek met historici over specifieke periodes uit de Vlaamse geschiedenis en vertelt bijvoorbeeld over Vlaamse veldslagen of spraakmakende gebeurtenissen, die voor de serie ook worden nagespeeld. De presentator over het programma:

“Geschiedenis hoeft geen saaie materie uit stoffige boeken te zijn, maar kan mensen echt meeslepen. Ik heb zelf tijdens de voorbereidingen van dit programma al veel opgestoken en stond versteld van sommige verhalen. Ik ben er zeker van dat de kijker die verwondering ook zal voelen.”

Het Verhaal van Vlaanderen is vanaf zondag 26 maart wekelijks te zien bij de NTR op NPO1 (20.25 uur).

Boek bij de serie: Het Verhaal van Vlaanderen – De geschiedenis van de prehistorie tot nu

×