Kleurenfoto’s van Anne Frank en Charles Darwin

Veel historische foto’s zijn gemaakt en bekend in zwart-wit. Met behulp van moderne technieken kunnen die foto’s tegenwoordig echter worden ingekleurd. De kunstenaar Sanna Dullaway besloot dit jaar om eens wat historische foto’s onder handen te nemen.

Dullaway ging onder meer aan de slag met een beroemde foto van de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Op de bewerkte foto heeft de president ineens een lichtbruine huid waardoor hij als het ware tot leven lijkt te komen. Sanna Dullaway kleurde enkele tientallen historische foto’s in. Het gaat onder meer om foto’s van personen als Martin Luther King, Anne Frank, Mark Twain, Charlie Chaplin en Theodore Roosevelt. Ze kleurde echter ook foto’s van historische gebeurtenissen in. Zo creëerde ze bijvoorbeeld een kleurenfoto van de aanval op Pearl Harbour (1941).

Dullaway plaatste de foto’s onlangs op internet en vervolgens werden ze door verschillende media overgenomen. De reacties zijn wisselend. Sommigen vinden dat er niets boven een authentieke historische foto gaat en anderen zeggen weer dat de ingekleurde foto’s de beelden veel realistischer maken. Bekijk hieronder een aantal foto’s die door Dullaway werden bewerkt en oordeel zelf. Onder de slideshow is een filmpje te vinden waarin te zien is hoe Dullaway een historische zwart-witfoto transformeert naar een kleurenfoto.

- advertentie -

Zo worden de foto´s door Sanna Dullaway bewerkt:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: