//

Kop van keizer Constantijn gearriveerd in Nieuwe Kerk

Kop is drie meter hoog en weegt vijf ton
Kop van keizer Constantijn gearriveerd in Nieuwe Kerk
Kop van keizer Constantijn in de Nieuwe Kerk

Directeur Cathelijne Broers onthult kop van keizer Constantijn. - Foto's: Janiek Dam
Directeur Cathelijne Broers onthult kop van keizer Constantijn. – Foto’s: Janiek Dam
Dinsdagochtend is de gereproduceerde kop van een oorspronkelijk 12 meter hoog antiek beeld van de Romeinse keizer Constantijn in de Nieuwe Kerk in Amsterdam geplaatst. Dit voor de tentoonstelling Rome. De droom van keizer Constantijn die op 3 oktober geopend wordt.

De kop is drie meter hoog en weegt ruim vijfduizend kilo. Het is het eerste en grootste object in de tentoonstelling. Het origineel van de kop staat al meer dan 400 jaar op de binnenhof van de Capitolijnse Musea in Rome. Het is een van de bekendste monumentale beelden van een keizer uit de klassieke Romeinse oudheid.

Het origineel kan niet worden uitgeleend voor tentoonstellingen, daarom hebben Duitse specialisten met behulp van innovatieve driedimensionale scantechnologie deze kopie gemaakt van Italiaans marmer.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: