/

‘Nazi’s planden biologische aanval op Engeland’

Anthrax
De nazi’s planden tijdens de Tweede Wereldoorlog een biologische aanval op Engeland. Dat meldt de BBC op basis van enkele deze week vrijgegeven geheime documenten.

Volgens de documenten wilden de nazi’s Engeland in maart 1941 massaal aanvallen. Daarbij zouden de Duitsers de mogelijkheid van biologische aanvallen zeer serieus hebben overwogen. De nazi’s zouden onder meer met speciale vliegtuigen schadelijk gas boven Engeland hebben willen verspreiden. In de documenten wordt ondermeer gesproken over mosterdgas en antrax.

De Britse diensten schrijven verder dat de Duitsers met de biologische aanval paniek wilden zaaien onder de bevolking. Ze hoopten dat er vervolgens een massale evacuatie op gang zou komen waardoor grote wegen verstopt zouden raken. De veiligheidsdiensten meldden ook dat de Duitsers van plan waren de Britten valselijk te beschuldigen van biologische aanvallen om zo hun eigen aanvallen te rechtvaardigen.

In januari 1941 veegde Hitler de invasieplannen uiteindelijk van tafel.

Bekijk meer over:

Nieuws, Tweede Wereldoorlog

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: