Dark
Light

Onderscheidingen voor vertrekkend Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes

Auteur:
1 minuut leestijd

De vertrekkend directeur van het Rijksmuseum, Wim Pijbes, heeft vrijdagavond de zilveren Medaille van de gemeente Amsterdam ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Eberhard van der Laan.

Vorige week werd Wim Pijbes ook al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding ontving hij van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wim Pijbes werd in 2008 directeur van het Rijksmuseum sinds 1 juli 2008. De eerste vijf jaar van zijn directeurschap stond voornamelijk in het teken van de heropening die naast een grondige verbouwing en uitbreiding bestond uit een geheel vernieuwde inrichting. Weekblad Elsevier riep de museumdirecteur in 2013 uit tot Nederlander van het jaar. Volgens het blad wist hij de restauratie en herinrichting van het Rijksmuseum naar zijn hand te zetten.

Pijbes gaat in augustus aan de slag als algemeen directeur van Voorlinden, een nieuw museum voor hedendaagse kunst en bijbehorend natuurgebied tussen Scheveningen en Wassenaar. In het Rijksmuseum wordt hij opgevolgd door Taco Dibbits.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×