Onderscheidingen voor vertrekkend Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes

De vertrekkend directeur van het Rijksmuseum, Wim Pijbes, heeft vrijdagavond de zilveren Medaille van de gemeente Amsterdam ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Eberhard van der Laan.

Vorige week werd Wim Pijbes ook al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding ontving hij van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wim Pijbes werd in 2008 directeur van het Rijksmuseum sinds 1 juli 2008. De eerste vijf jaar van zijn directeurschap stond voornamelijk in het teken van de heropening die naast een grondige verbouwing en uitbreiding bestond uit een geheel vernieuwde inrichting. Weekblad Elsevier riep de museumdirecteur in 2013 uit tot Nederlander van het jaar. Volgens het blad wist hij de restauratie en herinrichting van het Rijksmuseum naar zijn hand te zetten.

- advertentie -

Pijbes gaat in augustus aan de slag als algemeen directeur van Voorlinden, een nieuw museum voor hedendaagse kunst en bijbehorend natuurgebied tussen Scheveningen en Wassenaar. In het Rijksmuseum wordt hij opgevolgd door Taco Dibbits.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: