Week van de koloniale geschiedenis

Plattegrond Titanic levert ruim 254.000 euro op

Detail van de plattegrond

Een enorme plattegrond van van de Titanic is in Engeland afgelopen weekend geveild voor ruim 220.000 pond, ongeveer 254.000 euro. Veilinghuis Henry Aldridge & Son heeft dat bekendgemaakt.

De ongeveer tien meter brede plattegrond werd gemaakt naar aanleiding van een onderzoek naar de ondergang van het schip. De Titanic, destijds het grootste passagiersschip ter wereld, zonk in april 1912 na ’s nachts in botsing te zijn gekomen met een ijsschots. Van de 2201 passagiers kwamen er 1517 om het leven.De tekening is onder meer gebruikt voor het maken van een reconstructie van de laatste uren aan boord van het enorme schip. De handgetekende plattegrond is gekocht door een privé-verzamelaar.

- advertentie -

Veilinghuis Henry Aldridge & Son verwachtte aanvankelijk dat de tekening tussen de 100.000 en 150.000 pond op zou brengen. Volgens een woordvoerder van het veilinghuis gaat de koper de plattegrond in de toekomst waarschijnlijk tentoonstellen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: