Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Plattegrond Titanic levert ruim 254.000 euro op

1 minuut leestijd

Detail van de plattegrond

Een enorme plattegrond van van de Titanic is in Engeland afgelopen weekend geveild voor ruim 220.000 pond, ongeveer 254.000 euro. Veilinghuis Henry Aldridge & Son heeft dat bekendgemaakt.

De ongeveer tien meter brede plattegrond werd gemaakt naar aanleiding van een onderzoek naar de ondergang van het schip. De Titanic, destijds het grootste passagiersschip ter wereld, zonk in april 1912 na ’s nachts in botsing te zijn gekomen met een ijsschots. Van de 2201 passagiers kwamen er 1517 om het leven.De tekening is onder meer gebruikt voor het maken van een reconstructie van de laatste uren aan boord van het enorme schip. De handgetekende plattegrond is gekocht door een privé-verzamelaar.

Veilinghuis Henry Aldridge & Son verwachtte aanvankelijk dat de tekening tussen de 100.000 en 150.000 pond op zou brengen. Volgens een woordvoerder van het veilinghuis gaat de koper de plattegrond in de toekomst waarschijnlijk tentoonstellen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie