Premie voor bescherming park Kasteel van Rumbeke

Kasteel van Rumbeke
De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een landschapspremie van ruim 47.000 euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van het beschermde “domein Sterrebos”, het park van het Kasteel van Rumbeke in Roeselare.

Het geld is onder meer bedoeld voor het heraanplanten en restaureren van de dreven aan het stervormig knooppunt en de Engelse tuin.

Minister Bourgeois naar aanleiding van de premietoekenning:

- advertentie -Deze werken passen in de gerichte herwaardering en het periodiek onderhoud van het park bij het kasteel. Eigenaar nv ‘Domein Sterrebos’, een publiek-private samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen en private eigenaars, kunnen dankzij een beheersplan aanspraak maken op deze landschapspremie, waarbij tot maximaal zeventig procent van de geraamde kostprijs van de onderhouds – of instandhoudingswerken kan gesubsidieerd worden.

In het begin van de negentiende eeuw is aan de oostelijke zijde van het park een tuin in Engelse landschapsstijl aangelegd. Het kasteel staat sinds 1942 op de lijst van beschermde monumenten. Het park zelf werd in 1969 als landschap beschermd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: