Dark
Light

Premie voor bescherming park Kasteel van Rumbeke

Auteur:
1 minuut leestijd

Kasteel van Rumbeke
De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een landschapspremie van ruim 47.000 euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van het beschermde “domein Sterrebos”, het park van het Kasteel van Rumbeke in Roeselare.

Het geld is onder meer bedoeld voor het heraanplanten en restaureren van de dreven aan het stervormig knooppunt en de Engelse tuin.

Minister Bourgeois naar aanleiding van de premietoekenning:Deze werken passen in de gerichte herwaardering en het periodiek onderhoud van het park bij het kasteel. Eigenaar nv ‘Domein Sterrebos’, een publiek-private samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen en private eigenaars, kunnen dankzij een beheersplan aanspraak maken op deze landschapspremie, waarbij tot maximaal zeventig procent van de geraamde kostprijs van de onderhouds – of instandhoudingswerken kan gesubsidieerd worden.

In het begin van de negentiende eeuw is aan de oostelijke zijde van het park een tuin in Engelse landschapsstijl aangelegd. Het kasteel staat sinds 1942 op de lijst van beschermde monumenten. Het park zelf werd in 1969 als landschap beschermd.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×