Romeinse sarcofaag gevonden in Londen

Bij werkzaamheden in het centrum van Londen hebben archeologen een 1600 jaar oude sarcofaag gevonden. De vondst is een maand geleden al gedaan maar nu pas bekendgemaakt.

De sarcofaag is vermoedelijk van een aristocrate uit de Romeinse tijd. De stenen kist werd op enkele meters diepte gevonden aan Swan Street. Op deze locatie worden over enige tijd flats gebouwd. In de zeventiende eeuw blijkt de vindplaats al te zijn ontdekt door grafrovers. Bij de huidige ontdekking werden er dan ook geen grafgiften meer aangetroffen.

De sarcofaag krijgt een plek in het Museum of London. Experts zullen zich daar over de beenderen in de kist buigen om te achterhalen wanneer de aristocrate precies begraven werd.

- advertentie -

Boek: Roman London – The Archaeology of London

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: