Romeinse sarcofaag gevonden in Londen

Bij werkzaamheden in het centrum van Londen hebben archeologen een 1600 jaar oude sarcofaag gevonden. De vondst is een maand geleden al gedaan maar nu pas bekendgemaakt.

De sarcofaag is vermoedelijk van een aristocrate uit de Romeinse tijd. De stenen kist werd op enkele meters diepte gevonden aan Swan Street. Op deze locatie worden over enige tijd flats gebouwd. In de zeventiende eeuw blijkt de vindplaats al te zijn ontdekt door grafrovers. Bij de huidige ontdekking werden er dan ook geen grafgiften meer aangetroffen.

De sarcofaag krijgt een plek in het Museum of London. Experts zullen zich daar over de beenderen in de kist buigen om te achterhalen wanneer de aristocrate precies begraven werd.

- advertentie -

Boek: Roman London – The Archaeology of London

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: