‘Verdronken dorpen’ bij Arnhem en Nijmegen

1 minuut leestijd

Met een kunst- en fietsroute worden de komende maanden verschillende ‘verdronken dorpen’ in de regio Arnhem Nijmegen in het zonnetje gezet.

Dat Nederland een bijzondere geschiedenis heeft met water en overstromingen is bekend. Minder bekend is dat ook de regio Arnhem Nijmegen hier zo haar eigen verleden mee heeft. De grote rivieren die door dit gebied stromen zorgen er al eeuwen voor een boeiend landschap maar ook voor ‘huiveringwekkende gebeurtenissen’. Het project Verdronken dorpen wil aandacht besteden aan beide aspecten.

Aan de hand van een kunstroute kan vanaf vrijdag 24 juni kennis gemaakt worden met zes locaties in de regio Arnhem Nijmegen. Kunstenaars van verschillende disciplines hebben voor het project nieuw werk gemaakt: beeldende kunst, dans, locatietheater en muziek. De beelden en voorstellingen zijn gratis te bekijken en te beluisteren in Heteren, Westervoort, Leuven (bij Duiven), Oud-Zevenaar, Herwen en Doornik (bij Bemmel).

Speciaal voor het project zijn er daarnaast twee fietsroutes ontwikkeld. Meer informatie over het project op www.verdronkendorpen.nl

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie