Week van de koloniale geschiedenis

‘Verdronken dorpen’ bij Arnhem en Nijmegen

De kerk van Oud-Zevenaar – Foto: Lieske Meima
Met een kunst- en fietsroute worden de komende maanden verschillende ‘verdronken dorpen’ in de regio Arnhem Nijmegen in het zonnetje gezet.

Dat Nederland een bijzondere geschiedenis heeft met water en overstromingen is bekend. Minder bekend is dat ook de regio Arnhem Nijmegen hier zo haar eigen verleden mee heeft. De grote rivieren die door dit gebied stromen zorgen er al eeuwen voor een boeiend landschap maar ook voor ‘huiveringwekkende gebeurtenissen’. Het project Verdronken dorpen wil aandacht besteden aan beide aspecten.Aan de hand van een kunstroute kan vanaf vrijdag 24 juni kennis gemaakt worden met zes locaties in de regio Arnhem Nijmegen. Kunstenaars van verschillende disciplines hebben voor het project nieuw werk gemaakt: beeldende kunst, dans, locatietheater en muziek. De beelden en voorstellingen zijn gratis te bekijken en te beluisteren in Heteren, Westervoort, Leuven (bij Duiven), Oud-Zevenaar, Herwen en Doornik (bij Bemmel).

- advertentie -

Speciaal voor het project zijn er daarnaast twee fietsroutes ontwikkeld. Meer informatie over het project op www.verdronkendorpen.nl

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: