15 november

Gillette verwerft het patent op het veiligheidsscheermes (1904)

Gillette en zijn veiligheidsscheermes

Patenttekening Gillette

De Amerikaan King Camp Gillette (1855-1932) verwerft op 15 november 1904 het patent op het veiligheidsscheermes. Gillette bracht in 1901 het eerste veiligheidsmes met wegwerpmesjes op de markt. Het scheermes werd afgedekt door het apparaat waardoor men niet meer het risico liep op dikke sneden. Mensen konden zich hierdoor zonder al te veel risico zelf scheren.

Gillette werd miljonair met zijn uitvinding. Ook was hij een beroemd man omdat zijn beeltenis in de beginjaren op alle scheermesverpakkingen te zien was. In 1929 verloor hij overigens vrijwel zijn gehele fortuin tijdens de beurskrach.

Ook voor de uitvinding van het veiligheidsscheermes schoren mannen zich al. Scheermessen worden eigenlijk al sinds mensenheugenis gebruikt. In de bronstijd gebruikte men al een scheerblad gemaakt van brons.

- advertentie -

14 november

16 november


Lees ook: King Camp Gillette (1855-1932)

Robert Dudley
Geboortedag van Maurits van Oranje (1567) Portret van Maurits…
De eerste vrije, bemande ballonvaart (1783) Ontwikkelingen van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: