Al miljoen bezoekers voor Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft donderdag, net vier maanden na de opening, de miljoenste bezoeker verwelkomd door hoofddirecteur Wim Pijbes.


De miljoenste bezoeker was de Zaandamse Carry Williamson, die woonachtig is Australië. Toen ze in Nederland aankwam werd haar gelijk gezegd dat ze vooral een bezoek aan het vernieuwde Rijksmuseum moest brengen.

Sinds de opening door Koningin Beatrix op 13 april jongstleden ontvangt het museum dagelijks tussen de 7000 en 10.000 bezoekers. Augustus is traditioneel een van de drukste maanden. Het museum is er blij mee dat voor het eerst sinds lange tijd voor wat betreft de bezoekers het aantal Nederlanders groter is dan het aantal buitenlanders.

Ruim een kwart van de bezoekers maakt gebruikt van een e-ticket. De nieuwe website van het museum wordt ook goed bezocht. Het innovatieve onderdeel Rijksstudio, waar bezoekers zelf digitaal aan de slag kunnen met de 140.000 kunstwerken van het Rijksmuseum, heeft inmiddels geresulteerd in meer dan honderdduizend zogenaamde Rijksstudio’s.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven

Van de globes zijn deze week röntgenfoto’s gemaakt - Foto: Museum Het Valkhof
Willem BlaeuMuseum Het Valkhof in Nijmegen heeft een…
Caravaggio (1571 – 1610). Een jongen gebeten door…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: