Annejet van der Zijl beschrijft levensverhaal Gerard Heineken

Gerard Heineken - Annejet van der Zijl

Gerard Heineken – Annejet van der Zijl

De bekende schrijfster Annejet van der Zijl – die eerder onder meer goed ontvangen biografieën van prins Bernhard en Annie M.G. Schmidt schreef – komt volgende maand met het boek Gerard Heineken. De man, de stad en het bier.


Gerard Adriaan Heineken (1841-1893) is de stichter van het beroemde bierimperium Heineken. Over hem is echter helemaal niet zoveel bekend. Van der Zijl deed onderzoek naar de man van wie wel gezegd wordt dat hij de drijvende kracht was achter de economische en culturele wederopbloei van Amsterdam die bekendstaat als de Tweede Gouden Eeuw.

De schrijfster kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het “inspirerende en uiteindelijk ook dramatische” levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis.

Van der Zijl promoveerde in 2010 op Bernhard. Een verborgen geschiedenis. Het boek werd later bekroond met de M.J. Brusseprijs voor het beste journalistieke boek.

- advertentie -

Haar boek over Gerard Heineken verschijnt begin februari bij uitgeverij Querido.

Boek: Gerard Heineken, de man, de stad en het bier

200 jaar Koninklijke LandmachtDe Koninklijke Landmacht bestaat donderdag…
Pagina uit het manuscript van de Gebroeders van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: