Bom uit Eerste Wereldoorlog gevonden bij kerncentrale

Kerncentrale van Tihange

Bij de kerncentrale in Tihange, een plaats in de provincie Luik, is woensdag een bom uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. Dat Belgische media.

De bom werd gevonden door enkele werklieden en bevond zich in de buurt van een kantoor op het terrein van de kerncentrale. De Dienst voor de Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) werd direct gealarmeerd. Het bleek te gaan om een Duitse granaat uit de Eerste Wereldoorlog, een zogenaamde obus.

In verband met de vondst moest het personeel het gebouw bij de vindplaats enige tijd verlaten. De bom werd korte tijd later in een nabijgelegen steengroeve gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

- advertentie -

In België worden nog geregeld projectielen uit de Eerste Wereldoorlog gevonden.

Gerelateerde boeken:

DavidsfondsDe shortlist van de Davidsfonds Geschiedenisprijs is dinsdag bekendgemaakt.…
Koningssloep van het Scheepvaartmuseum
De Koningssloep rond. 1900 - Foto: Scheepvaartmuseum Koning Willem-Alexander…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: