Bouwen aan Vrede, het Vredespaleis 1913-2013

Bouwen aan Vrede, het Vredespaleis 1913-2013

Bouwen aan Vrede, het Vredespaleis 1913-2013

Boek over de geschiedenis van het Vredespaleis, naar aanleiding van het honderdjarig bestaan.

In dit veelzijdige boek wordt het honderdjarig bestaan van het Vredespaleis in al zijn facetten belicht. Anders dan in 1913 is in 2013 de wereld niet in een idealistische bui. Tegenstellingen tussen landen hebben deels plaats gemaakt voor ingewikkelde conflicten binnen de landsgrenzen, met internationale dimensies.

Dit boek onderzoekt bestaan en bestaansrecht van het Vredespaleis met een open, onderzoekende blik. Nieuw historisch onderzoek beschrijft in detail hoe dit icoon van het internationaal recht en de instituties die het herbergt de afgelopen eeuw zijn doorgekomen, met alle kleerscheuren en successen. Grote auteurs uit verschillende continenten schreven een persoonlijke bijdrage.

Een uitgebreide fotoreportage toont wat er zich binnen de muren in een jaar zoal allemaal afspeelt, en een expert op het gebied van internationaal recht neemt de lezer mee naar binnen; zij bespreekt aan de hand van persoonlijke observaties het beeld en zelfbeeld van de instituties in het Vredespaleis. Een fascinerende inkijk in een gespecialiseerde wereld die als gesloten te boek staat, maar in toenemende mate oog heeft voor de belangen van iedereen. Een microkosmos met een mondiaal perspectief waar met grote inzet en betrokkenheid wordt gewerkt aan het bevorderen en handhaven van vrede in de wereld, door het koele middel van het recht.

- advertentie -

Bouwen aan Vrede – Johan Joor &Heikelina Verrijn Stuart
Honderd jaar werken aan vrede door recht, het Vredespaleis 1913 – 2013

ISBN: 9789462360884
Uitgever: Eleven
Hardcover, 520 pagina’s
Prijs: € 45,00

Bestel dit boek bij:

Juliette Greco, haar wereld - Adrian StahleckerIn 1944,…
Julianus, de laatste heidense keizerAmmianus Marcellinus is de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app

Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: