Duitsers maken speelfilm over Anne Frank

Anne Frank – Afb: Talent United

In Duitsland wordt gewerkt aan een nieuwe bioscoopfilm over het leven van Anne Frank. Dat meldden Duitse media deze week.

Het script van de film wordt geschreven door Fred Breinerdorfer, de man die eerder het scenario schreef van de film Sophie Scholl: Die Letzten Tage, over een Duits meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet zat.


Bij het schrijven baseert Breinerdorfer zich niet alleen op het dagboek van Anne Frank. Hij wil haar hele leven belichten. Zo zal er ook aandacht zijn voor het leven van Anne Frank in Frankfurt en de verhuizingen naar Aken en Nederland. Het verhaal eindigt bij het moment waarop haar vader, Otto Frank, na de oorlog het dagboek van zijn inmiddels omgekomen dochter overhandigd krijgt.

- advertentie -

Er zijn al verschillende films over het leven van Anne Frank gemaakt. De bekendste is vermoedelijk de Amerikaanse film The Diary of Anne Frank uit 1959 met Millie Perkins in de hoofdrol. In 1985 werd een Nederlands toneelstuk geschreven met Jip Wijngaarden als Anne Frank.

Het Zwitserse Anne Frank Fonds is betrokken bij de nieuwe speelfilm. Het is de bedoeling dat de speelfilm in 2013 wordt opgenomen. Wie de film gaat regisseren is nog niet bekend.

‘The Diary of Anne Frank’ met Millie Perkins:

Rode Kruis draagt WOII-archief over aan DuitslandHet Internationale Rode…
'Joden niet gewenst' - Bord in Theassaloniki tijdens de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: