Financiële problemen voor Aviodrome

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad heeft surseance van betaling aangevraagd. Het park heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De rechtbank in Haarlem heeft de surseance van betaling inmiddels toegekend. Het park heeft naar eigen zeggen betalingsachterstanden vanwege “toenemende verliezen”. Aviodrome:

Ondanks een kleine stijging in het aantal bezoekers is de Aviodrome er, met name als gevolg van de jongste marktontwikkelingen in de evenementenbranche,niet in geslaagd om deze betalingsachterstanden te compenseren.

Momenteel is Aviodrome in gesprek met verschillende partijen om een oplossing te vinden voor de problemen. Tijdens de gesprekken met de verschillende partijen blijft het park geopend voor het publiek. In het verleden werden tekorten van het park vaak aangevuld door Schiphol en KLM maar die willen hier niet mee doorgaan.

- advertentie -

De gemeente Lelystad heeft inmiddels aangegeven “mee te willen denken” over de toekomst van het park. Volgens de gemeente is het park een “belangrijke publiekstrekker voor Lelystad”. Met de door het Aviodrome aangevraagde surseance van betaling loopt de gemeente een financieel risico van ongeveer 1,5 miljoen euro, vooral als gevolg van een borgstelling voor een in 2003 aangegane geldlening voor uitbreiding van het park met onder meer het Schipholgebouw uit 1928.

Het Aviodrome is sinds 2003 gehuisvest bij luchthaven Lelystad. In het themapark zijn onder meer een groot aantal historische vliegtuigen te bewonderen, waaronder twee exemplaren van de beroemde Fokker Spin.

national-gallery-londen
National Gallery in Londen - Foto: CC/John WinfieldIn 2013…
Ernst W. Veen - Foto: Herman van HeusdenErnst W.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: