Geld voor digitalisering foto’s Rijksmuseum

Koninklijk bezoek – Rijksmuseum Amsterdam

De Amerikaanse Kress Foundation heeft het Rijksmuseum Amsterdam een bedrag geschonken voor het digitaliseren van zijn historische foto-collectie. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het museum bezit een verzameling van bijna 25.000 negentiende- en twintigste-eeuwse foto’s over onder meer het gebouw van Cuypers, tentoonstellingen, jubilea, (staats)bezoeken, directie, staf en het museum tijdens de Tweede Wereldoorlog.Dankzij de schenking van de Kress Foundation kunnen deze archieffoto’s nu worden geregistreerd, gedigitaliseerd en toegankelijk worden gemaakt via internet. Hoeveel geld het museum voor dit project heeft gekregen is niet bekendgemaakt.

- advertentie -

De Kress Foundation is vernoemd naar de Amerikaanse zakenman, filantroop en kunstverzamelaar Samuel H. Kress (1863-1955).

De stichting heeft als oogmerk het verzamelen en verspreiden van Europese kunst onder musea in de Verenigde Staten en het bevorderen van (Europese) kunstgeschiedenis en de conservering van kunstwerken in het algemeen.

Passade - Paleis Het LooPaleis Het Loo in Apeldoorn
Afb: Florence Nightingale InstituutHet Florence Nightingale Instituut (FNI) in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: