Geld voor herinrichting museumtuinen Rijksmuseum

Foto: Rijksmuseum

Het Rijksmuseum Amsterdam krijgt 1,5 miljoen euro van de BankGiro Loterij voor de herinrichting van de museumtuinen rondom het gebouw aan de Stadhouderskade en Museumplein. Daarnaast heeft een anonieme schenker 2 miljoen euro aan het museum gegeven voor een serie zomerse beeldententoonstellingen in de tuinen.

Deze beeldententoonstellingen zullen jaarlijks plaatsvinden en gratis toegankelijk zijn. Het Rijksmuseum wilde de tuinen en de directe omgeving van het museum al langer onder handen nemen. Dankzij de giften kan dit nu ook daadwerkelijk gedaan worden.

Het is de bedoeling dat de oude formele tuin van het Rijksmuseum wordt omgetoverd tot een soort “groene buitenzaal”. Museumdirecteur Wim Pijbes:

- advertentie -Amsterdam beschikt straks over een gratis toegankelijke groene buitenzaal van wereldklasse. Het is fantastisch dat met deze twee grote giften het Rijksmuseum een geweldig gebaar naar de samenleving kan maken en een groots geschenk aan de stad kan geven.

De entree voor de nieuwe tuin sluit aan op het Museumplein en het voorplein aan de Stadhouderskade. Ter hoogte van de voormalige ingangen van het museum voeren komen brede trappartijen die de bezoekers naar de lager gelegen tuinen leiden.

meermanno-lood-led
Foto: MeermannoBij Museum Meermanno in Den Haag is de…
huis-bergh-cranenborgh-gr
Compagnie van Cranenburgh - Foto: www.cranenburgh.nlHet kasteel Huis Bergh

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: