Geschiedenisserie: Ondersteboven – Nederland in de jaren 60

Op zaterdag 19 maart start een nieuwe achtdelige documentaireserie van NTR en VPRO over de roerige jaren 60. Een frisse kijk op een revolutionair tijdperk waarin Nederland voorgoed verandert. Minder naar de kerk, meer naar school, minder werken en meer seks.

Kees van Kooten is de beschouwer in de serie, die op acht achtereenvolgende zaterdagen te zien is om 20.30 uur op NPO2.

Online is bij de serie een interactief videomuseum gelanceerd: www.jarenzestig.nl. Ook verschijnt er een boek (Ondersteboven, uitgeverij Walburg Pers). Later dit jaar is op Zapp ook weer een historische comedy rondom het onderwerp van deze serie te zien: Welkom in de jaren 60.

Boek bij de serie: Ondersteboven – Jouw Nederland in de jaren 60

- advertentie -

Machsike Hadass (Onroerend Erfgoed)
Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft een…
Marilyn in a scene oft he movie Bus Stop (1956). Photograph by Milton Greene. Copyright owner: Ted Stampfer
In het jaar dat ze negentig zou zijn geworden gaat De Nieuwe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: