Huis Doorn blijft voorlopig open, dankzij vrijwilligers

Huis Doorn, met op de voorgrond een borstbeeld van keizer Wilhelm II – Foto: CC/Hanseichbaum

Huis Doorn blijft in ieder geval tot april geopend voor het publiek. Het leek er lang op dat het museum de deuren vanwege forse bezuinigingen op korte termijn zou moeten sluiten, maar dankzij de inzet van een groep vrijwilligers hoeft dat voorlopig niet, meldt RTV Utrecht.

De afgelopen maanden voerde Huis Doorn actie om een halvering van de subsidie te voorkomen. Eind december bleken de inspanningen tevergeefs.


Het museum gaf hierna aan dat er geen geld meer was om de werknemers te betalen. Het leek er toen op dat het museum de deuren zou moeten sluiten maar een groep vrijwilligers kwam in actie en lanceerde een noodplan.

- advertentie -

De vrijwilligers zullen door de ontslagen werknemers van het museum worden omgeschoold tot kassa- en baliemedewerkers. Tot april kan het museum hierdoor drie middagen per week geopend blijven. Deze openingstijden zijn in de wintermaanden gebruikelijk voor het museum.

Huis Doorn is de plaats waar de laatste Duitse keizer, Wilhelm II (1859-1941), in ballingschap woonde.

Lees ook: Keizer Wilhelm II en Huis Doorn

mauritshuis-meisje-parel-japan
'Meisje met de parel' in Japan - Foto: Asahi…
[caption id="attachment_20203" align="alignleft" width="265"]Museumcijfers 2011Het gaat vrij goed met de Nederlandse musea.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: