Je leven in tv-fragmenten

Afb: VARA

De VARA heeft in samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Beeld en Geluid de website mijntvbio.nl gelanceerd. Op de website kunnen bezoekers aan de hand van de geboortedatum een persoonlijke tv-biografie opvragen.

De themawebsite is gelanceerd naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van televisie in Nederland. Bij de ontwikkeling van de site heeft de VARA nauw samengewerkt met de andere omroepen, zowel publieke als commerciële. De omroep:Door de unieke samenwerking van alle omroepen heeft de VARA ruim 300 televisiefragmenten kunnen verzamelen van de afgelopen zestig jaar. De biografie speelt af als een korte film, waarin diverse fragmenten bij diverse periodes in het leven voorbij komen. Het Jeugdjournaal in oude stijl komt voorbij, net als De Ep Oorklep Show en we kunnen in gedachte meespelen bij Tien voor Taal.

Bezoekers kunnen eventueel zelf met behulp van de webcam een kort intro aan de eigen televisiebiografie toevoegen.

- advertentie -

Als de bio af is kan deze eventueel ook op sociale mediakanalen als Facebook of Twitter geplaatst worden.

Biografie van Mies BouwmanDeze week verschijnt de biografie van…
Still uit de trailerWillem Holleeder wil voorkomen dat de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: