Jeroen Bosch hoofdpersoon in nieuwste Suske en Wiske

‘De bibberende Bosch’

Op 10 februari verschijnt bij Standaard Uitgeverij ‘De bibberende Bosch’. Deze nieuwste uitgave van Suske en Wiske speelt zich af in het ‘s-Hertogenbosch van de Late Middeleeuwen en draait helemaal om Jeroen Bosch. Voor deze editie werkten de tekenaar en scenarist van de strip nauw samen met Boschkenners en bouwhistorici uit de Brabantse hoofdstad.

Jeroen Bosch hoofdpersoon in nieuwste Suske en Wiske

Jeroen Bosch hoofdpersoon in nieuwste Suske en Wiske

Het duo Suske en Wiske reist in ‘De bibberende Bosch’ af naar de Late Middeleeuwen, op zoek naar Jeroen Bosch. Het avontuur speelt zich grotendeels af in ’s-Hertogenbosch, zo rond 1485. ‘De Bibberende Bosch’ bevat grotendeels waarheidsgetrouwe tekeningen van ’s-Hertogenbosch in de Late Middeleeuwen. Deze zijn gebaseerd op 3D tekeningen van de Markt, de Sint-Janskathedraal en het atelier van Bosch, beschikbaar gesteld door de afdeling Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Voor meer achtergrondinformatie over de schilder, bezochten de tekenaar en scenarist van de strip een aantal erfgoedlocaties in het oude stadscentrum onder begeleiding van Boschkenner Thomas Vriens en initiatiefnemer Diederik Enneking.

Met ‘De bibberende Bosch’ wil de uitgeverij verschillende generaties lezers in aanraking brengen met de schilder en zijn stad. Dat sluit aan bij de ambitie van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 om de bekendheid van de Bossche schilder bij het brede publiek te vergroten.

'David Bowie is' langer in Groninger Museum
De tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum zal worden verlengd…
Daan Roosegaarde, Scheepvaartmuseum (© Pim Hendriksen)
Het idee is eenvoudig: laat een aantal vaste klanten van ‘De Wereld…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: