Joes Segal hoofdconservator Wende Museum in Los Angeles

Wende Museum in Los Angeles (cc - Marie Astrid-Gonzalez)

Wende Museum in Los Angeles (cc – Marie Astrid-Gonzalez)

De Nederlandse cultuurhistoricus Joes Segal is aangesteld als tijdelijk hoofdconservator van het Wende Museum in Los Angeles. Dit museum beheert een grote collectie materiaal uit het voormalige Oostblok ten tijde van de Koude Oorlog.

Zo beheert het museum bijvoorbeeld de nalatenschap van Erich Honecker, de laatste partijleider van de DDR. Daarnaast is het Amerikaanse museum eigenaar van de inboedel van het gesloopte Palast der Republik in Berlijn. Dit gebouw werd ten tijde van de DDR gebouwd om de Volkskammer en een cultuurcentrum te huisvesten. Het was een van de bekende symbolen van de communistische staat.

Joes Segal werkte al eerder voor het museum. Hij is er nu tot juli 2015 hoofdconservator.

Enkele vertrekken van het poppenhuis (HHM)
Grote Poppenhuis van Lita de Ranitz (HHM)Topstuk van…
Seydou Keïta, Untitled 1958/1959 (Seydou Keïta Photography Estate)
Studioportret van Gusti Pangeran Haryo Hadikusumo (Collectie Tropenmuseum)Gezien…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: