Kant vroeger en nu door de lens van Karin Borghouts

Kantje boord - Musea Brugge

Kantje boord – Musea Brugge

In het Volkskundemuseum in Brugge is vanaf aankomende zaterdag een fotografietentoonstellingen te zien over de verschillende aspecten van de rijke kanttraditie van Brugge.

Het museum toont foto’s van Karin Borghouts. Het Volkskundemuseum:

“Van een geraffineerd ambacht tot een toeristisch product, van handwerk tot computergestuurde productiemethodes, van decoratie tot kunstvorm. De grens tussen echt of niet echt, handgemaakt of industrieel, kunst en kitsch is soms niet duidelijk te trekken.”

Borghouts’ foto’s hangen in de binnentuin van het museum. In het Volkskundemuseum tonen drie organisaties daarnaast hoe zij de kanttraditie op een hedendaagse wijze voortzetten: de Kantclub Ver-Assebroek, Kant-Act en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.

De tentoonstelling, getiteld Kantje boord, loopt van 5 april tot 19 oktober 2014.

- advertentie -
Soldaatboekje van reservist Arie Pietersen (Casteelse Poort)
Op de vlucht naar Wageningen (Casteelse Poort)Bij museum…
Domplein in UtrechtBegin juni opent DOM under, een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: