Koningshuis centraal bij Veluws Zandsculpturenfestijn

Willem van Oranje en koningin Beatrix

Het jaarlijkse Zandsculpturenfestijn in Garderen staat dit jaar in het teken van de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis en Oranje. Het evenement is zaterdag geopend.

Sinds eind januari hebben twintig zandkunstenaars uit vier landen gewerkt aan de sculpturen. Bezoekers kunnen onder meer sculpturen bewonderen van alle stadhouders, koningen en koninginnen van het Huis van Oranje. De expositie begint met een beeld van Juliana van Stolberg, de moeder van Willem vanOranje, en eindigt met sculpturen van de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane.

- advertentie -

Ook de coupletten van het Wilhelmus zijn in het zand geschreven.
Verder zijn verschillende paleizen en andere elementen uit het leven van de Oranjes gemaakt.

Het Veluws Zandsculpturenfestijn is te bezoeken van 21 april tot en met 27 oktober 2012. Deze zaterdag kunnen bezoekers ook in Garderen terecht om schilderijen te laten taxeren door Jan Cees de Gruijter.

kasteel-rumbeke-gr
Kasteel van RumbekeDe Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert…
Reconstructie agora van Athene (bron: rml.nl)Volgens onderzoeker Chris Dickenson…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: