Nieuwe aanvraag VWS-subsidie voor Barak 1B

Barak 1B – Foto: Jan van de Ven

Nationaal Monument Kamp Vught gaat opnieuw een subsidieaanvraag indienen bij het ministerie van VWS voor de restauratie van barak 1B, de enige nog op de authentieke plek staande gevangenenbarak in Nederland.

Vorig jaar wees het ministerie een subsidieverzoek van de toenmalige Stichting Barak 1B nog af. Het ministerie gaf destijds aan alleen subsidies te verstrekken aan het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 en aan de vier nationale herinneringscentra,waaronder Nationaal Monument Kamp Vught.

- advertentie -

Er lijken nu echter weer mogelijkheden te zijn omdat de eigenaar van de ondergrond van de barak – de Kerkvoogdij Raad van Molukse kerken (KVR) – bereid blijkt te zijn de zeggenschap over de grond over te dragen. Eerder had de KVR al aangegeven het recht van opstal op Barak 1B over te willen dragen aan het Nationaal Monument Kamp Vught.

Het herinneringscentrum:

Hiermee is de weg vrij voor het Nationaal Monument Kamp Vught om een nieuwe aanvraag voor een bijdrage in de restauratiekosten in te dienen bij VWS.

Vorige week hebben vertegenwoordigers van Kamp Vught opnieuw overleg gevoerd met ambtenaren van het ministerie van VWS. Het ministerie zou de nieuwe subsidie-aanvraag “welwillend” in behandeling willen nemen.

Oude foto van Klaas-Carel FaberOud-SS'er Klaas-Carel Faber moet mogelijk…
Barak 1B - Foto: Stichting Barak 1BVolgende week woensdag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: