Prinses Beatrix opent Roosevelt Informatiecentrum

Prinses Beatrix opent volgende maand het Roosevelt Informatiecentrum in Oud-Vossemeer, de plaats waar volgens de gemeente Tholen de voorouders van de voormalige Amerikaanse presidenten Theodore Roosevelt en zijn neef Franklin Delano Roosevelt vandaan kwamen. Bij de opening zijn ook een kleindochter en kleinzoon van Franklin Delano Roosevelt aanwezig.

Het informatiecentrum is gevestigd in een monumentaal Ambachtsherenhuis dat in 1767 gebouwd is voor het bestuur van de ambachtsheerlijkheid van Oud- en Nieuw-Vossemeer en Vrijberghe. De ambachtsheerlijkheid was een grondgebied met een eigen bestuur en een eigen (lagere) rechtspraak. Mr. Johan Willem van Rosevelt was één van de ambachtsheren. Het wapen van deze familie is terug te vinden in de schouw van het pand.

Bezoekers van het centrum vinden er informatie over de oorsprong en de stambomen van de Amerikaanse en Nederlandse Rooseveltfamilies, in het bijzonder Theodore Roosevelt en Franklin Delano Roosevelt. Ook wordt er een beeld geschetst van de geschiedenis van Oud-Vossemeer en het functioneren van de ambachtsheerlijkheid in de Middeleeuwen.

Donald Trump in september 2015 (Michael Vadon - cc)
De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto heeft zich in een interview zeer…
Monument van Hiroshima - cc
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft een bezoek gebracht aan het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: