Recordbedrag voor schilderij Edward Hopper

East wind over Weehawken - Edward Hopper, 1934

East wind over Weehawken – Edward Hopper, 1934 (Christies)

Bij veilinghuis Christie´s is donderdag een schilderij van de Amerikaanse kunstschilder Edward Hopper geveild voor een bedrag van 40,5 miljoen dollar. Niet eerder werd er zoveel geld neergelegd voor een werk van de kunstenaar.

Het gaat om het werk East wind over Weehawken met daarop een straatbeeld van een voorstad van New Jersey. Eén huis heeft een ‘te koop’-bord in de tuin en de rest van de straat oogt wat verlaten. Edward Hopper maakte het schilderij in 1934, in een periode van economische crisis. Het werk is afkomstig uit de collectie van de Pennsylvania Academy of the Fine Arts (PAFA).

Het record voor een schilderij van Hopper stond voor de veiling van East wind over Weehawken op naam van het schilderij Hotel Window (26,9 miljoen dollar).

Saskia Olde Wolbers, Paredolia still (red leaves), 2011,…
Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: