Restauratie historische Koningssloep begonnen

AkzoNobel is begonnen aan de restauratie van de Koningssloep van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De Koningssloep is een van de populairste objecten in de collectie van het maritieme museum.

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)

In 1816 werd opdracht gegeven voor de bouw van de zeventien meter lange staatsiesloep. Twee jaar later was hij klaar. De sloep werd voor het laatst gebruikt tijdens het zilveren huwelijksfeest van Koningin Juliana en Prins Bernhard in 1962.


Medewerkers van AkzoNobel met expertise op het gebied van coatings voor de scheepvaartindustrie zijn verantwoordelijk voor de complexe restauratiewerkzaamheden die voornamelijk aan de romp worden uitgevoerd. Het is de bedoeling dat de sloep in de zomer van 2015 weer vaarklaar is.

Dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij, is het museum in staat om, na restauratie, de Koningssloep weer zichtbaar te maken voor het publiek.

- advertentie -

De restauratie van de sloep vindt aanvankelijk plaats in het noorden van het land. Het publiek zal later dit jaar een deel van de werkzaamheden kunnen aanschouwen in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (cc)
Dankzij de nieuwe Erfgoedwet is het Nederlandse erfgoed straks beter beschermd. Dat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: