Rockfotograaf Barry Feinstein (80) overleden

All Things Must Pass

De Amerikaanse rockfotograaf Barry Feinstein is op 80-jarige leeftijd overleden. Zijn vrouw heeft dat bekendgemaakt.

Feinstein maakte in totaal meer dan vijfhonderd albumcovers, waaronder Bob Dylan’s wereldberoemde The Times They Are A-Changin’ en George Harrison’s monumentale All Things Must Pass. Ook de hoes van Beggar’s Banquet van The Rolling Stone werd ontworpen door Feinstein.Feinstein begon zijn carriere als fotogaaf in de jaren vijftig en fotografeerde een groot aantal Hollywood-sterren. In 1966 was hij de officiële fotograaf van Bob Dylan’s tour door Europa. Hij werkte daarnaast onder meer voor Janis Joplin, Eric Clapton, Dexter Gordon, Gram Parsons en King Curtis. In 1968 regisseerde hij de Amerikaanse cultfilm You Are What You Eat.

- advertentie -

Feinstein was al enkele jaren ziek. Hij overleed deze week in een ziekenhuis in de staat New York.

Begraafplaats bij Srebrenica - Foto: CC / Michael BükerDe…
Kameraad Baron van Jaap ScholtenHet beste historische boek van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: