Scheepvaartmuseum verwelkomt 100.000ste bezoeker

Scheepvaartmuseum Amsterdam – Foto: CC/Ricardo Liberato

Sinds het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in oktober werk heropend, heeft het al honderdduizend bezoekers ontvangen. De 100.000ste bezoeker werd deze week verwelkomd.

Het museum sloot de deuren in 2007 voor een grootscheepse verbouwing. Begin oktober werd het museum, in bijzijn van onder meer koningin Beatrix, heropend.

Sinds die heropening blijkt het museum al door honderdduizend mensen te zijn bezocht. De 100.000ste bezoeker, Sabine Waney uit Amsterdam,

- advertentie -werd woensdagmiddag verwelkomd door museumdirecteur Willem Bijleveld met een bos bloemen en cadeautjes uit de museumwinkel.

Het Scheepvaartmuseum hoopt in het eerste jaar na opening 300.000 bezoekers te trekken. Voor de renovatie kwamen elk jaar 200.000 mensen naar het museum.

Het Nederlands Scheepvaartmuseum is gevestigd in ’s Lands Zeemagazijn, een gebouw dat in 1656 werd gebouwd onder leiding van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert (1615-1676). In 1973 betrok het museum het pand. De afgelopen jaren is het gebouw zoveel mogelijk teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp van Stalpaert. Verder heeft de binnenplaats, genaamd Het Open Pleyn, een glazen dak gekregen.

AviodromeNationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad heeft donderdag faillissement aangevraagd…
utrecht-stereofoto-3d-gr
Afb: Utrechts ArchiefBij het Utrechts Archief is sinds vrijdag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: