Schilderij Adriaan de Lelie ontdekt

willekeurig schilderij van De Lelie

Medewerkers van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) in Den Haag hebben een schilderij van Adriaan de Lelie ontdekt. Dat meldt het ANP maandag.

De vondst werd gedaan tijdens een zogenaamde beoordelingsdag van het RKD. Particulieren kunnen hun kunstwerken tijdens dat soort dagen gratis laten beoordelen door experts van het rijksbureau.Adriaan de Lelie (1755-1820), een autodidact, werd vooral bekend als portretschilder. Op het onlangs ontdekte doek van zijn hand is een portret afgebeeld van Bernardus de Bosch (1742-1816), destijds een bekend figuur in de Amsterdamse societywereld. De eigenaar van het doek is een nazaat van deze De Bosch.

- advertentie -

Hoeveel het kunstwerk waard is, is niet bekendgemaakt. De beoordelaars van het RKD hangen namelijk geen prijskaartjes aan de beoordeelde werken, meldt het ANP.

Dienke Hondius, docent geschiedenis van de Vrije Universiteit Amsterdam, gaat samen met…
colosseum-rome-265
Colosseum in RomeToeristen blijken steeds vaker Romeinse straatstenen als…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: