‘Sinterklaasavond’ verkocht aan Frans Hals Museum

Sinterklaasavond – Richard Brakenburgh (1650-1702)

Het Frans Hals Museum is een oer-Hollands schilderij rijker. Het museum kocht dinsdag tijdens een veiling bij Christie’s het schilderij Sinterklaasavond van de Haarlemse schilder Richard Brakenburgh (1650-1702).

Het in Haarlem gevestigde museum legde ruim 58.00 euro neer voor het ‘vrolijke en verhalende schilderij’. Het zeventiende-eeuwse werk zal binnenkort te zien zijn in de tentoonstelling De Gouden Eeuw viert feest. Museumdirecteur Karel Schampers naar aanleiding van de aangekochte Brakenburgh:

Na een kleine cosmetische ingreep zullen wij deBrakenburgh in de tentoonstelling een mooie plek geven, zodat iedereen met eigen ogen kan genieten van deze oer-Hollandse voorstelling waarop zoet, het heerlijke Duvekaterbrood, en zuur, het huilende jongetje dat de roe in zijn schoen vindt, hand in hand gaan.

De museumdirecteur zegt persoonlijk erg geïnteresseerd te zijn in een nadere studie naar de schilderijen waarmee Brakenburgh de muren decoreerde.

- advertentie -

Christie’s hield dinsdag een veiling van Oude Meesters en Romantische kunst. Voor verschillende schilderijen werd volgens het veilinghuis diep in de buidel getast. Voor tien werken werd meer dan een ton neergelegd. Portret van een Twentse familie van Pieter Codde (1599-1678) bracht bijvoorbeeld 289.000 euro op en Cornelis Springer’s (1817-1891) Stadhuis van Naarden werd afgehamerd op 259.000 euro.

spoorwegmuseum-rode-duivel
De Rode Duivel (rechts) - Foto: Het SpoorwegmuseumHet Spoorwegmuseum…
Foto: Evert ElzingaAl ruim twintigduizend mensen hebben Rembrandts religieuze…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: