Terugkijken: Discussie over theaterstuk ANNE

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE

Campagnebeeld voor de voorstelling ANNE

Op 8 mei gaat in een geheel nieuw theater in Amsterdam het toneelstuk ANNE in première. De voorstelling over Anne Frank is geschreven door schrijversechtpaar Leon de Winter en Jessica Durlacher. Niet iedereen is blij met de manier waarop het stuk gepresenteerd wordt.

In Nieuwsuur kwam zaterdag onder meer Ronald Leopold, directeur van de Anne Frank Stichting in Amsterdam, aan het woord. Hij vindt de commerciële presentatie van het toneelstuk niet passen bij de geschiedenis van Anne Frank. Ook uit andere hoek klinkt kritiek.

De makers vinden echter dat ze de geschiedenis op een integere wijze brengen. Ze hopen een breed en jong publiek te bereiken.

Bekijk ook: Jessica Durlacher en Leon de Winter over theaterstuk ANNE

- advertentie -

Discussie over theaterstuk ANNE

Jonge mannen van het Reserve-Polizei-Bataillon 101
Doodgewone mannen, zo noemde de Amerikaanse historicus Christopher Browning in zijn gelijknamige…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: