Halsketting uit de Titanic gestolen in Kopenhagen

De halsketting – Foto: Tivoli

Dieven hebben in attractiepark Tivloli een halsketting van een Titanic-overlevende gestolen. De ketting werd in het park tentoongesteld naar aanleiding van een tijdelijke tentoonstelling over de scheepsramp met de Titanic.

De vergulde ketting is eigendom geweest van Eleanor Widener, een vrouw uit Philadelphia die de ramp met de Titanic in 1912 overleefde. Haar man en 27-jarige zoon overleefden de ramp niet. De Titanic, destijds het grootste passagiersschip ter wereld, zonk in april 1912 na ’s nachts in botsing te zijngekomen met een ijsschots. Van de 2201 passagiers kwamen er 1517 om het leven.

- advertentie -

In de kleine expositie toont attractiepark Tivoli verschillende voorwerpen die gerelateerd zijn aan de scheepsramp. De vitrine waarin de ketting lag is niet stukgeslagen en ook is het alarm niet afgegaan. Het attractiepark heeft een beloning van duizend euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot terugkeer van de ketting.

Overstroming in CuijckHet Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft…
De ontvoering van Alfred HeinekenHet boek dat misdaadjournalist Peter…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: