Veiligheid op het spoor door de jaren heen

Het spoorwegmuseum ontspoort

Veiligheid van materiaal, stations en langs het spoor, door de jaren heen zijn er verschillende maatregelen genomen om het spoor veiliger te maken. Vanaf 30 maart is in de tentoonstelling ‘Veiligheid voor alles’ hiervan een overzicht te zien in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Hoewel hij er nu vooral om bekend staat vaak te laat of helemaal niet te rijden, zouden ze met dat laatste in 1839 heel blij zijn geweest. Toen waren mensen nog bang dat de eerste trein zo snel reed dat reizigers er op z’n minst een hersenbeschadiging van zouden krijgen.Bovendien zouden de koeien er zure melk van gaan geven.

- advertentie -

De trein bleek uiteindelijk niet zó gevaarlijk, maar toch werd er vanaf de start al goed stilgestaan bij de veiligheid van de trein. De trein heeft immers een behoorlijke snelheid, kan niet uitwijken en kan door z’n omvang niet zomaar stil staan. Bovendien kan een ongeluk meteen veel slachtoffers maken. Door verschillende maatregelen werden de treins en ook de station steeds veiliger. Een overzicht van deze veiligheidsmaatregelen is vanaf 30 maart tot en met 4 december te zien in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Onder de noemer ‘Het Spoorwegmuseum ontspoort’ worden er het hele jaar ook lezingen en rondleidingen gegeven over veiligheid op het spoor.

Het gerenoveerde Museum Nusantara in Delft is vanaf zaterdag weer toegankelijk voor…
Golden EarringIn het Haags Historisch Museum is vanaf komend…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: