Zeemijn uit Eerste Wereldoorlog geruimd

Foto van een willekeurige zeemijn (Wiki)

Foto van een willekeurige zeemijn (Wiki)

Bij het Zeeuwse dorp Breskens is dinsdag een zeemijn uit de Eerste Wereldoorlog geruimd.

De 118 kilo zware Britse zeemijn werd voor de ruiming door medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) 2500 meter richting zee versleept. Daar werd de mijn vervolgens gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Aanvankelijk meldde de EOD dat de ruiming mislukt was. Dit omdat het gewicht van de mijn niet leek te zijn verminderd. Na inspectie bleek dit echter te komen doordat delen van de ontplofte mijn vastzaten in een net dat om de mijn was aangebracht.

De zeemijn was eind april ontdekt tijdens werkzaamheden in de Westerschelde.

- advertentie -
Eerste Wereldoorlog in Amsterdam
Eerste Wereldoorlog in AmsterdamStadsarchief Amsterdam heeft een speciale…
De dagen van Gavrilo Princip
De dagen van Gavrilo PrincipHoe een jonge rebel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: